2. Kun. 4, Joh. 10

2. Kun. 4 Joh. 10

Hyvä paimenen seurassa

Olen usein kysellyt Jumalalta kutsumustani, ja riittävän usein Joh. 21 luvun kohta Jeesuksen ja Pietarin kohtaamisesta nousee esiin. Eräänä kesänä olin NewWine- tapahtumassa mukana seminaarissa, jossa rukoiltiin kutsumuksen löytämisen puolesta ja kuulin Jumalan puhuvan minulle, että kaitse lampaitani ja ruoki karitsoitani. Se oli hämmentävä kokemus, johon sain vielä vahvistuksen kuuntelevan rukouksen harjoituksessa myöhemmin. Sieltä lähdin pois mukanani kuva itsestäni paimenena, jolla on paimensauva kädessä. On se varmaan vähitellen oltava kiitollinen näin selvästä puheesta, vaikka eihän se helppoa ole olla paimen, vaan ehkä sitä olisi halunnut jotain toista?;)

Tässä luvussa Jeesus kuvaa tehtäväänsä paimenena ja saan olla oppimassa omaa paimenuutta Hyvän Paimenen laumassa. Paimen tuntee omansa ja lampaat tuntevat hänet. Hän kutsuu lampaita nimeltä ja ne seuraavat, koska tuntevat hänen äänensä. Hyvä Paimen täyttää lampaittensa tarpeita, ja huolehtii heistä (Ps 23). Hyvä paimen etsii kadonneen, suojelee lampaitaan ja panee henkensä alttiiksi lampaiden puolesta. Se on sitä yltäkylläistä elämää.

Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän” (10).

Juha