2. Kun. 5, Joh. 11

2. Kun. 5 Joh. 11

Milläs minä pääsen taivaaseen?

Jeesus herättää Lasaruksen kuolleista. Sitten hän opettaa asiasta: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko tämän?” 

Tämä Raamatun lupaus on kovin tunnettu ja tärkeä tiukoissa paikoissa, jossa kuolema on kohdannut ja suru on läsnä. Kun äitini kuoli puolisen vuotta sitten, tuli sen jälkeen usein mietittyä sitä, missä äitini nyt on. Hän oli sairastanut pitkään muistisairautta eikä loppuvaiheessa enää kyennyt itse huolehtimaan edes syömisestä. Siunasimme hänet aina joka vierailulla, kun kävimme häntä hoivakodissa katsomassa, ja hän oli usein hyvin liikuttunut siitä. Muistin, että äiti oli lähettänyt joskus minulle kirjeen, jonka olin laittanut talteen. Kun siivoilin kirjahyllyä kotona, löysin äidin kauan aikaa sitten lähettämän kirjeen. Hänellä oli siinä vaiheessa ollut jo aivoinfarkti ja siitä hän myös kirjoitti. Hän kertoi havaintojaan meidän perheestä ja sitten siinä oli vielä ihmettelyä, miksi Jumala salli tällaisen vanhuuden hänelle? Hän myös yllättäen kertoi uskostaan ja siitä, että Jeesus on hänen syntinsä sovittanut. Äitini on siis Taivaan kodissa ja hänellä on siellä hyvä olla. Näin haluan uskoa!

Mika puhui Minä olen- sarjassaan viime syksynä myös tästä aiheesta melko pian äidin kuoleman jälkeen. Silloin tutut sanat osuivat, upposivat ja koskettivat yllättävän syvältä, joka tuntui tosi hyvältä ja lohduttavalta!

Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän” (Joh. 3:16)

Juha