2. Kun. 6, Joh. 12

2. Kun. 6 Joh. 12

Suurin niistä on rakkaus!

Maria nousee yhdeksi luvun keskeiseksi henkilöksi tehdessään jotain outoa ja suorastaan ihmeellistä. Hän uhrasi hyvin kalliin (vuoden palkkatulo?) öljyn Jeesuksen jalkojen voiteluun. Minulta olisi jäänyt tekemättä, sillä jonkin verran ajatukset kulkevat Juudaksen kanssa samoilla linjoilla köyhien avustamisesta. Rakkaus ei kuitenkaan laskelmoi ja hinnoittele itseään, vaan on valmis tekemään suuriakin uhrauksia sydämen vaatimuksesta.

Maria oli usein istunut Jeesuksen jalkojen juuressa kuuntelemassa Jeesuksen puhetta. Hän oli valinnut hyvän osan, joka oli jättänyt häneen pysyvän jäljen ja halun rakastaa. Tällä teolla Maria halusi osoittaa rakkautensa ja kiitollisuutensa Jeesukselle eikä laskenut kustannuksia rahassa. Jeesus arvosti suuresti tätä vieraalle tehtävää palvelusta ja otti sen vastaan puolustaen Mariaa.

Kun tähän vielä lisää jakeiden 24-26 sanoman Jeesuksen seuraamisesta, voi ehkä rohkaistua Marian tavoin tekemään ihmeellisiä asioita Jeesuksen tähden! Kyllä tässä kilvoittelemista riittää!

Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi. Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.” (Mark. 12:30-31)

Juha