Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan NettiKirkko on ensi sunnuntaina klo 17 YouTube -kanavalla KohtaamisPaikka Jyväskylä. NettiKirkkoon voi lähettää rukous- ja kiitosaiheita whatsapp numeroon 0445243904. NettiKirkossa on myös rukouspalvelua zoom-sovelluksella. Linkin zoomiin löydät kotisivujen kalenterista sunnuntain kohdalta. Zoomin ID numero on 82295570697 ja salasana 568196. Kokoontumisrajoituksia aletaan purkaa ja näillä näkymin toukokuun loppupuolella voi olla mahdollisuuksia kokoontua sunnuntaina hieman isommalla joukolla.

Toissa sunnuntain NettiKirkossa oli KohtaamisPaikan hallituksen rekrytointi-info. Meidän eläkeikämme lähestyy ja KohtaamisPaikan tulevien työntekijöiden rekrytointiin halutaan valmistautua ajoissa ja huolella. Tämä on hyvä rukousaihe. Niittylän Heikin tekemän videon voit katsoa tästä linkistä:
https://www.youtube.com/watch?v=X7De91tZ7A0

Puhuin viime sunnuntain NettiKirkossa siitä, miten Jeesus paransi verenvuotoa sairastavan naisen, Mark 5:21-34. Nainen oli sairastanut 12 vuotta ja juutalaisten säännösten mukaan hän oli ollut epäpuhdas tuon ajan. Se oli epäilemättä muovannut naisen identiteettiä. Hän oli kuluttanut koko omaisuutensa etsiessään apua sairauteensa. Hän oli kuullut Jeesuksesta ja päästyään lähietäisyydelle hän kosketti tungoksen keskellä Jeesuksen viitan lievettä. Se riitti ja nainen parantui. Jeesus tunsi, että Hänestä lähti voimaa. Jeesus halusi naisen tulevan esille ja siinä tilanteessa nainen kertoi tapahtuneen kaikkien kuullen. Jeesus sanoi: ”Tyttäreni, uskosi on parantanut sinut…”

Jeesus ilmaisi hyväksyvänsä naisen omiensa joukkoon kutsuessaan tätä tyttärekseen. Naisen piti kuulla se, että hän ei ole Jumalan silmissä epäpuhdas, vaan rakastettu ja armahdettu. Itse asiassa kaikkien muidenkin paikalla olleiden piti kuulla nuo Jeesuksen sanat. Jeesus ei parantanut vain naisen fyysistä sairautta, vaan myös naisen identiteetin. Parantuminen on Raamatussa kokonaisvaltainen asia. Sisäiset kivut ja häpeä ovat parantumisen tarpeessa samalla tavalla kuin ruumiilliset sairaudet. Jeesus tekee tätä parantavaa työtään myös meissä. Hän vakuuttaa: ”Olet minun lapseni, arvokas ja ainutlaatuinen”
Voit kuunnella puheen kokonaisuudessaan oheisesta linkistä:
https://www.youtube.com/watch?v=5Sn9Jn2Yxk0

Siunausta sinulle!
Mika ja Tiina