2. Kun. 11, Joh. 17

2. Kun. 11 Joh. 17

Jeesus sanoi rukouksessaan, että ikuinen elämä on Isän ja Jeesuksen tuntemista. Tunteminen on vahva sana Raamatun kielissä. Ikuisuus ei tarkoita tässä yhteydessä vain loputonta aikaa, vaan syvää vuorovaikutusta Isän ja Jeesuksen kanssa. Kyse on elämän ja ajan laadusta. Jeesus ei vain siedä meitä, vaan ottaa meidät ystävikseen ja lähelleen, iloitsee meistä.

Jeesuksen rukouksessa korostuu yhteys. Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Se on keskeistä Jumalan olemukselle. Jeesus rukoilee, että myös Hänen omansa olisivat yhteydessä toisiinsa, olisivat yhtä. Seurakuntien ei ole tarkoitus kilpailla keskenään, ei myöskään kirkkokuntien tai yksittäisten kristittyjen. Jeesuksen ohje meille on palvella ja rakastaa toisiamme, 13:34-35. Jeesuksen omien yhteys on paras evankeliointiväline, 17:21. 

Mika