2. Kun. 12, Joh. 18

2. Kun. 12 Joh. 18

Jeesuksen vangitseminen oli dramaattinen tilanne. Jakeen neljä mukaan Jeesus tiesi tarkkaan kaiken, mikä häntä odotti. Kun Jeesus sanoi sanat: “Minä se olen”, niin kaikki sotilaat ja muut miehet kaatuivat maahan. Jeesuksen sanoissa oli voima ja epäilemättä hän olisi  niin halutessaan voinut välttää kärsimyksen ja ristin. Johannes ei kuvaa Getsemanen tapahtumia. Juuri siellä Jeesus kävi ratkaisevan rukoustaistelun, jossa hän taipui Isän tahtoon ja kärsimykseen. 

Jeesus sanoi Pilatuksen edessä, että hänen kuninkuutensa ei ole tästä maailmasta, 18:36. Jeesus on taivaan valtakunnan kuningas, jolla on kaikki valta. Se ei tullut tuolloin, eikä vielä nytkään, ilmeiseksi kaikille ihmisille. Jeesuksen suostumisessa kärsimykseen ja kuolemaan riittää ihmettelemistä ja kiittämistä loputtomiin!

Pietarin elämän käänteet ovat meille tuttuja. Jeesuksen kieltäminen on epäilemättä kalvanut Pietaria pitkään. Markuksen evankeliumin mukaan enkeli käski Magdalan Mariaa viemään sanoman ylösnousemuksesta opetuslapsille, myös Pietarille, Mark 16:7. Pietari ei ehkä laskenut itseään enää kelvolliseksi koko opetuslasten joukkoon. Jeesuksen uskollisuus Pietaria kohtaan oli koskettavaa.  Epäilemättä hän asennoituu sinuun ja minuun niin pitkämielisesti, että meidän on vaikea sitä käsittää.

Mika