2. Kun. 13, Joh. 19

2. Kun. 13 Joh. 19

Jeesuksen kuninkuus nousee esille vahvasti myös luvussa 19. Ristiinnaulitsemista kuvaavat jakeet kertovat siitä, miten Jeesuksen kuollessa täyttyivät lukuisat Vt:n profetiat. Kaikki tapahtui Jumalan suunnitelmien mukaisesti. Kokonaisuus kaikkine yksityiskohtineen oli koko ajan Jumalan tarkassa ohjauksessa.  On puhuttelevaa lukea Jesajan lukua 53 ja verrata sitä Jeesuksen kärsimyksiin ja kuolemaan. Ei ihme, että jotkut hurskaat juutalaiset kuulemma hävittävät tuon luvun Jesajan kirjastaan.

Jeesuksen viimeiset sanat olivat: “Se on täytetty.” Evankeliumit kuvaavat tapahtumia eri näkökulmista ja niinpä Johannes ei kuvaa tuohon hetkeen liittyviä yksityiskohtia enempää. Matteuksen mukaan Jeesuksen sanoja seurasi kallioiden halkeamisia ja temppelin valtavan väliverhon repeäminen kahtia. Tie Jumalan yhteyteen oli ja on nyt auki. Jeesuksen tähden ja Pyhän Hengen johtamana voimme lähestyä Isää.  Suhteessa Jumalaan on kyse lahjan vastaanottamisesta. Usko on Jeesuksen vastaanottamista. Pyhä Henki otetaan uskossa vastaan. Anteeksiantamus on lahjaa. Tämä kaikki sen takia, että Jeesus teki kaiken valmiiksi.

Mika