2. Kun. 15, Joh. 21

2. Kun. 15 Joh. 21

Jeesuksen ja Pietarin kohtaaminen rannalla on yksi lempikohdistani Raamatussa. Muistan yhden New Wine -kesätapahtuman jo vuosia sitten. Istuin isossa teltassa ja kuuntelin Vuorisen Hannun puhetta tästä kohdasta. Istuin ja itkin. Se kosketti syvälle sydämeen. Erityisesti tämän kohdan jae 17 kosketti minua. 
 
Vielä kolmannen kerran Jeesus kysyi: ”Simon, Johanneksen poika, olenko minä sinulle rakas?” Pietari tuli surulliseksi siitä, että Jeesus kolmannen kerran kysyi häneltä: ”Olenko minä sinulle rakas?”, ja hän vastasi: ”Herra, sinä tiedät kaiken. Sinä tiedät, että olet minulle rakas.” Jeesus sanoi: ”Ruoki minun lampaitani.” Joh 21:17
 
Muistat varmaan Pietarin tarinan. Ja sen, että hän kielsi Jeesuksen juuri ennen Jeesuksen ristiinnaulitsemista. Ja nyt Jeesus kohtasi Pietarin ja uudisti kutsunsa. Tuossa kohtaamisessa Pietari varmaan muisti kaikki suurimmat tapahtumat, mitä hän Jeesuksen seurassa oli saanut kokea. Myös sen, että hän tiukassa paikassa kielsi Jeesuksen. Pietari tiesi myös Jeesuksen tietävän – tienneen jo etukäteen. Arvatenkin Jeesuksen kohtaamisen jälkeen Pietarin sydämessä jotain hyvällä tavalla murtui ja muuttui. Sitoutuminen Jeesukseen vahvistui ja luotto kallistui Jeesukseen. 
 
Niinpä. Jeesus tietää ja on tiennyt jo kutsuessaan, millaista tekoa sinä ja minä olemme. Hänen edessään voin olla rehellinen, tulla kohdatuksi sellaisena kuin olen ja tulla hyväksytyksi.  Rakastetuksi. Puhdistetuksi. Jeesuksen kosketus muuttaa sisintäni. Hän koskettaa, kutsuu, varustaa ja lähettää. 
 

Tiina