2. Kun. 17, 1. Joh. 2

2. Kun. 17 1. Joh. 2

Tämä luku jatkaa edellisen luvun teemaa. Pysähdyn jo heti ensimmäiseen jakeeseen. ”Rakkaat lapset! Kirjoitan tämän teille, jotta ette tekisi syntiä. Jos joku kuitenkin syntiä tekee, meillä on Isän luona puolustaja, joka on vanhurskas: Jeesus Kristus.” 1 Joh 2:1.
 
En tiedä sinusta, mutta minä osaan syyllistyä helposti. Ja aika usein kannan myös väärää syyllisyyttä. Väärän syyllisyyden ja häpeän juuret ovat syvällä, ja ne estävät anteeksiantamuksen kokemista. On vaikeaa uskoa saavansa anteeksi, olevansa ihan oikeasti rakastettu. 
 
Tässä jakeessa sanotaan, että meillä on puolustaja Isän luona, Jeesus. Hän näyttää Isälle lävistettyjä käsiään sen merkiksi, että tehtävä on suoritettu. Kaikki synnit on sovitettu, rangaistus on kärsitty. Sinä ja minä emme voi tehdä muita kuin jo sovitettuja syntejä! Huikea ajatus! Ja vielä: Jeesus lupasi, että Hän pyytää Isää lähettämään meille vielä toisenkin puolustajan! 
 
Joh 14:16-18. Pyhä Henki muistuttaa meille tästä Jeesuksen sovitustyöstä. Hän auttaa myös väärää syyllisyyttä ja häpeää vastaan. Hän muistuttaa meille, että olemme rakastettuja ja hyväksyttyjä, vapauttaa myös väärästä syyllisyydestä rakentaen meille turvallisia rajoja. 
 

Tiina