2. Kun. 19, 1. Joh. 4

2. Kun. 19 1. Joh. 4

1 Joh 4
Tämäkin luku on täynnä asiaa. Jäin miettimään Jeesusta. 
 
Kristinuskon ytimessä on Jeesus. Jeesus tuli tänne maailmaan, sovitti meidät Jumalan kanssa. Hän nousi kuolleista, voitti kuoleman. Hän aukaisi tien Jumalan luokse. Kristinusko on ainut uskonto, missä Jumala lähestyy ihmistä. Muissa uskonnoissa ihminen eri keinoin yrittää lähestyä jumalaa. Läpi maailman historian on ollut ja on monenlaisia vääriä profeettoja ja monenlaisia uskontoja, jotka eivät tunnusta Jeesusta, ihmiseksi tulleeksi Jumalan Pojaksi. 
 
Alfakurssi alkaa ”Kuka Jeesus on?” aiheisella luennolla. Siinä käsitellään laajasti Jeesusta. Hän on historiallinen tosi henkilö. Jeesuksesta on kirjallista todistusaineistoa enemmän kuin kenestäkään toisesta historian henkilöstä. Hän on siis kiistattomasti elänyt! Jeesuksen elämässä toteutuivat monet profetiat. Myös sellaiset profetiat, joiden toteutumiseen hän itse ei mitenkään olisi voinut vaikuttaa. Mm. se, että hän syntyi Betlehemissä ja se, minne hänet haudattiin. Hänen tekemänsä ihmeet ja hänen opetuksensa kertovat meille vahvasti, että hän oli enemmän kuin vain historiassa elänyt ihminen. Jeesuksen opetukset ovat arvostettuja läpi vuosituhanten ja meidän länsimainen yhteiskuntammekin on perustunut hän opetuksilleen. Jeesuksen ylösnousemus oli valtava ihme, mitä todistivat monet ihmiset ja heidän elämänsä muuttuminen. Ja Jeesuksesta todistavat myös hänen seuraajiensa kokemukset. 
 
”Kuka Jeesus on minulle?” on elämän tärkein kysymys. Mitä sinä vastaisit tähän kysymykseen?
Joku päivä tämä on meille kaikille ilmiselvää. ”Jumala on korottanut hänet yli kaiken ja antanut hänelle nimen kaikkia muita nimiä korkeamman. Jeesuksen nimeä kunnioittaen on kaikkien polvistuttava, kaikkien niin taivaassa kuin maan päällä ja maan alla, ja jokaisen kielen on tunnustettava Isän Jumalan kunniaksi: Jeesus Kristus on Herra.” Fil 2:9-11.

Tiina