1. Aik. 12, Ilm. 5

1. Aik. 12 Ilm. 5

Etsimme usein omaa paikkaamme ja kutsumustamme enemmän tai vähemmän läpi elämän. 1. Aikakirjan tämän päivän luvussa on mielenkiintoinen kohta, jossa Daavidin kutsumus Israelin kansan kuninkaana saa vahvistuksen vaikka kuninkuus ei vielä ole toteutunut. Israelin heimo toisensa jälkeen asettuu kannattamaan Daavidia ja lähettää sen merkiksi taitavia sotilaita Daavidin joukkoihin.

Daavid sai kutsun kuninkaaksi jo teinipoikana, kun Samuel vieraili Daavidin perheen luona ja voiteli kuninkaaksi Iisain perheen nuorimman pojan. Vuosia myöhemmin, kun Daavid oli jo kolmikymmenvuotias, kutsusta tuli vihdoin totta. (vrt. 2. Sam. 5:4).

Yksi tapa, jolla kutsumuksemme johonkin tehtävään voi vahvistua, onkin ympäröivän yhteisön tuki tai yhteisön tai organisaation johtajilta tuleva kutsu. Sisäinen halu ja muut aiemmat vastuut ovat jo pidemmän aikaa voineet valmistaa meitä tuohon tehtävään.

Heli