1. Aik. 15, Ilm. 8

1. Aik. 15 Ilm. 8

Jumalan läsnäolo oli Vanhan testamentin aikana vahvasti sitoutunut fyysiseen liitonarkkuun. Sen vuoksi liitonarkku haluttiin siirtää maan pääkaupunkiin Jerusalemiin.

Tällä kertaa liitonarkun siirtoon oli valmistauduttu tarkasti. Siitä vastasi pappissuku leeviläiset, joille tehtävä Jumalan lain mukaan kuului. Leeviläiset puhdistautuivat ja Raamatun mukaan ”pyhittivät itsensä Herran, Israelin Jumalan, arkun noutamista varten”(1. Aik. 15:14). ja niin heillä oli lupa mennä liitonarkun ja Jumalan läheisyyteen ja kuljettaa sitä.

Meidän ei onneksi tarvitse pelätä, osaammeko lähestyä Jumalaa oikealla tavalla. Olennaista on, että emme itse yritä tehdä itsestämme ”salonkikelpoisia” ja Jumalalle kelvollisia. Jumala kutsuu meidät turvautumaan Jeesukseen, koska —Jeesuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä. (1. Joh. 1:7).

Jokainen uskossa lausuttu rukous nousee Jumalan korviin. Hän kuulee ne ja ottaa ne tosissaan. Ilmestyskirja kertookin siitä, mitä alkoi tapahtuma, kun enkeli liitti suitsutusuhrin kaikkien Jeesukseen uskovien rukouksiin (Ilm. 5:3–4). Kiitetään tänäänkin Jeesusta hänen avustaan ja pyydetään häneltä apua kaikille niille ihmisille, joista olemme huolissamme.

Heli