1. Aik. 16, Ilm. 9

1. Aik. 16 Ilm. 9

Liitonarkkua oli säilytetty pitkät ajat Kirjat Jearimissa (1. Aik. 13:5), joka oli paikkakunta Jerusalemista länteen. 1. Aikakirjan 16:nnessa luvussa liitonarkun tulosta Jerusalemiin iloitaan kovasti, koska liitonarkun myötä tuli Jerusalemiin myös Jumalan läsnäolo ja siunaus.

Ilmestyskirjassa kerrotaan ajasta, jolloin ihmiskunnasta kolmasosa tuhoutuu erilaisiin kansoja koetteleviin vitsauksiin. Vitsaukset ovat tulleet Jumalan sallimina ja ilmiselvästi niiden tarkoitus on pysäyttää ihmiset ja herättää heidät hakemaan turvaa Jumalasta. Raamatunkohdan mukaan hetki ei vieläkään ole kypsä, vaan ihmiset jatkavat omaan viisauteensa ja voimaansa luottamista (Ilm. 9:20).

Jos sinua järkyttää tuo Ilmestyskirjan kohta kuten minua, niin Raamatussa on upeita uutisia. Tämä päivä ja tämä on oikea hetki kääntyä Jumalan puoleen ja luottaa elämämme hänen varaansa. Sitä ei tarvitse pelätä, ja se on yksinkertaista. Jos et vielä tunne Jeesusta, tai epäilet, ovatko Jumala ja Jeesus totta, voit sanoa kanssani: ”Jeesus, jos olet olemassa, auta. Minä haluan löytää elämääni turvan sinusta.”

Jumalan työtovereina me vetoamme teihin: ottakaa Jumalan armo vastaan niin, ettei se jää turhaksi! Hänhän sanoo: ”Oikealla hetkellä olen kuullut sinua, pelastuksen päivänä olen tuonut sinulle avun. Juuri nyt on oikea hetki, juuri nyt on pelastuksen päivä.” 2. Kor. 6:1–2

Heli