1. Aik. 17, Ilm. 10

1. Aik. 17 Ilm. 10

Jumala lupasi profeetta Natanin kautta Daavidille, että Daavidin kuninkuus jatkuu hänen jälkeläisissään aina. Jo tässä kohtaa historiaa eli noin 1000 vuotta ennen Kristuksen syntymää Jumala paljasti ison palan tulevaisuutta. Jumala tarkoitti tässä kohdassa myöhemmin syntyvää Jeesusta, jonka ”biologiset” vanhemmat Maria ja Jeesus olivat kumpikin Daavidin jälkeläisiä.

Daavid ja moni muu kansan hallisija joutui käymään jatkuvasti taisteluja suojellakseen kansalaisiaan ja säilyttääkseen valtansa. Jeesuksen kuninkuus ei ollut tästä maailmasta (Joh. 18:36). Se oli aivan toista laatua kuin muiden hallitsijoiden.

Raamatun mukaan rikkomusten sovittaminen vaati aina veriuhrin. Niin esineet kuin ihmiset tuli puhdistaa verellä, jotta ne kelpasivat täydelliselle Jumalalle (Hepr. 9:22). Jeesus kuitenkin antoi täydellisenä ihmisenä ja Jumalana oman verensä maksuksi kaikkien maailman ihmisten synneistä. Jeesus kärsi tuomion, joka olisi kuulunut meille pahojen tekojemme vuoksi. Kuolemallaan ja ylösnousemuksellaan Jeesus maksoi meille kuuluneen velan. Kun Jumala katsoo meitä Jeesuksen ”läpi”, hän näkee meidät virheettöminä ja täydellisinä.

Jokaisen ihmisen osana on kerran kuolla ja sitten joutua tuomiolle. Samoin on Kristus kerran uhrattu, jotta hän ottaisi pois kaikkien synnit, ja hän ilmestyy vielä kerran, mutta ei enää synnin tähden vaan pelastaakseen ne, jotka häntä odottavat. (Hepr. 9:27–28.)

Raamattu kertoo, että Jeesus pysyy ikuisesti ja hän pystyy pelastamaan kaikki ne, jotka lähestyvät hänen välityksellään Jumalaa (Hepr. 7:25).

Heli