1. Aik. 18, Ilm. 11

1. Aik. 18 Ilm. 11

Ilmestyskirjassa kerrotaan tänään maailmanhistorian käänteentekevistä hetkistä. 

Kaksi Jumalan profeettaa, todistajaa, kertoo Jumalasta mutta heidät tapetaan. Raamatunkohdassa viitataan Sakarjan kirjan ennustukseen, jossa myös kerrotaan kahdesta Jumalan voitelemista eli johonkin erityistehtävään valitusta todistajasta. Ilmestyskirjan todistajien onkin arveltu viittaavaan maailmanlaajuiseen seurakuntaan, joista toinen todistaja edustaisi juutalaistaustausia ja toinen pakanataustaisia kristittyjä. Meillä Jeesukseen uskovilla onkin aikamoinen kutsumus, joka muuttaa maailmaa, tai ainakin yhden ihmisen maailmaan hetki kerrallaan.  

Nämä todistajat heräävät muutaman päivän päästä kuolleista samaan tapaan kuin Jeesus ja nousevat taivaaseenkin samalla tavoin kuin hän. Sitä seuraa maanjäristys, jossa saa surmansa joukko ihmisiä. Vihdoinkin  koittaa hetki, jolloin ihmiset taipuvat uskomaan Jumalaan!

Raamattu sanoo, että vaikka Jeesus on jo herännyt kuolleista ja noussut taivaaseen Jumalan oikealle puolelle, ja hallitsee siellä maailmaa, maan päällä kaikki eivät vielä tottele Jumalan hallintavaltaa. ”Vielä tosin emme voi havaita, että kaikki olisi hänen vallassaan.” (Hepr. 2:8).

Ilmestyskirjasta lukemamme seitsemännen merkkisoiton myötä valta koko maailmassa siirtyy lopullisesti ja kokonaan Jumalalle ja kuninkaaksi voidellulle Jeesukselle (j. 1). Mikä hetki! Kun turvaamme Jeesukseen, tuo hetki on kovasti odotettu. Siinä ei ole mitään pelättävää.

Heli