2. Aik. 2, Ilm. 19

2. Aik. 2 Ilm. 19

  1. Aik. 2

Luku kertoo temppelin rakennustyön valmisteluista.  Kuningas Salomo rakennutti temppelin, josta näky oli jo Daavidilla, Salomon isällä. Mielenkiintoista on, että lähes sama jae on niin jakeena yksi kuin luvun viimeisenä jakeena. Siinä kerrotaan, kuinka Salomo määräsi tai asetti työmiehet ja työnjohtajat. Varsin moni oli siis kuninkaalla töissä. Lisäksi osa temppelin rakentamiseen tarvittavasta työpanoksesta ja osaamisesta sekä materiaaleista tilattiin ulkomailta siellä hallitsevan myötämielisen kuninkaan tuella.

Vertauskuvallisesti ajateltuna olemme kaikki Taivaallisen kuninkaan palveluksessa. Ne, jotka ymmärtävät, että yhdessä rakennumme Jumalan temppeleinä, ovat valmiita yhteiseen rakennustyöhön. Tulee mieleen lastenlaulu ”Pienet rakentajat me, tiilen tiileen liitämme, temppelihin, jota maailma ei nää…”

Ilm.19

Tässä luvussa on käsittääkseni kuvausta tulevaisuudesta, Karitsan häistä, Jeesuksesta ratsastamassa valkoisella hevosella. Jeesukseksi ratsastajan tulkitsen sen perusteella, että hänen nimekseen mainitaan Jumalan sana (vrt. Joh 1:1). Näistä Ilmestyskirjan kuvaamista asioista lukiessa on kuin elokuvien katsoja, juoni ja tapahtumat eivät vaikuttaisi olevan katsojan vastuulla, vaan siinä kuuluisassa ”suuremmas käres”. Saamme sen tähden levossa lukea näistä.

Pirkko