2. Aik. 4, Ilm. 21

2. Aik. 4 Ilm. 21

2 Aik.4

Tässä luvussa on lueteltuna melkoinen lista esineitä. Esineistöä tarvittiin uhraamiseen ja Jumalan palvelukseen. Lisäksi yksi ulkomailta värvätty mieskin mainitaan nimeltä, ilmeisesti taitonsa takia. Tämä älköön lannistako niitä rakentajia, joiden nimeä ei mainita. Vertauskuvallisesti ajateltuna voimme lohduttautua sillä, että Jumalan rakennelmissa meidät on nimeltä kutsuttu (Jes. 45:3).

Ilm.21

Tässä luvussa kuvataan uusi taivas ja uusi maa sekä uusi Jerusalem. Kummallisesti näitä lukiessa voin tietää olevani osallinen näistä asioista, vaikken ymmärräkään. Niin Salomon temppeli (vrt. tiistain 2 Aik.3) kuin tämä Uusi Jerusalemkin kuvaillaan kovin yksityiskohtaisesti. Mikähän tarkoitus Jumalalla on ollut, kun meille Raamattuun kirjoitetaan rakenteista näin tarkasti. Voisiko olla periaatteena, että Isä kertoo lapsilleen tietäen, ettei lapsi ymmärrä asiaa. Sen lapsi ymmärtää, että Isä tietää ja osaa. Tuntuu turvalliselta.

Pirkko