2. Aik. 5, Ilm. 22

2. Aik. 5 Ilm. 22

2 Aik. 5

Nyt on temppeli valmistunut. Tätä lukiessani jäin pohtimaan, kuinka mikään, kauneinkaan rakennus tai menestyneinkään saavutus ei sellaisenaan tuota pitkään tyydytystä. Syvimpään tyydytykseen tarvitaan Jumalan läsnäolo. Niin tässä Salomon temppelissäkin, jonne tuotiin liitonarkku ja sen myötä ylistyspalvelu. Jos tämä päivä vaikuttaa turhanpäiväiseltä kaiken aineellisesti riittävän kylläisyyden keskellä, ylistys voisi tuoda tähän päivään elämän tunnun. ”Herra on hyvä, hänen armonsa pysyy iankaikkisesti” (jae 13b).

Ilm. 22

Apostoli Johannes sanoo suoraan jakeessa 8 nähneensä ja kuulleensa tämän kaiken (Ilmestyskirjan asiat). Arvailen, ettei Johanneksella ollut ehkä osuvaa sanastoa kaiken näkemänsä ja kokemansa kuvaamiseen, silti tämän kirjan sanoma on elävää luettavaa nyt ja ollut varmaan muillekin vuosisadasta toiseen.

Jeesus on alku ja loppu (jae 13). Hän on siis turvallisesti läsnä, me emme joudu yksinään tai inhimillisellä ymmärryksellä haahuilemaan näissä meille käsittämättömissä taivaallisissa tapahtumissa.

”Herran Jeesuksen armo olkoon kaikkien kanssa.” (Raamatun viimeinen jae)

Pirkko