2. Aik. 6, Matt. 1

2. Aik. 6 Matt. 1

2 Aik 6

Salomon puhe ja rukous täyttää tätä lukua. Kuninkaalla on sydämellään monenlaiset tilanteet ja henkilöt, joille hän rukoilee siunausta, jos he kääntyvät Herran puoleen. Näinhän se menee, on sitten sota tai rauha, voittoisana tai tappiolla, kansalainen tai muukalainen, langennut tai puhdas, Jumalan puoleen voi aina kääntyä, hän ei hylkää eikä torju.

Mt. 1

Heti luvun alussa on Jeesuksen sukuluettelo, joka ihme kyllä läpi Vanhan testamentin säilyi eheänä monista tiukoista tilanteista huolimatta. Me olemme oikeastaan tässä sukuluettelossa hengellisesti ajateltuna Jeesuksen kanssa samassa kohden. Olemmehan perillisiä yhdessä Kristuksen kanssa (Rm 8:17).

Luonnollista sukuluetteloamme emme tiedä ehkä kukaan näin pitkälle taaksepäin, mutta se on olemassa. Esi-isämme ja -äitimme ovat selviytyneet läpi nälkävuosien, sotien ja muiden vaikeuksien, siksi juuri me olemme lukemassa tätä tekstiä tänään. Voisi vaikka ihmetellä ja kiittää.

Pirkko