2. Aik. 13, Matt. 8

2. Aik. 13 Matt. 8

Päivän Vanhan testamentin kohta kertoo tarinan siitä, miten Abia julisti paatuneelle Israelille sodan keskellä Jumalan suuruutta ja Jumala antoi Abian joukoille sittemmin voiton. Vaikka en osaakaan sanoa, mitkä asiat isossa mittakaavassa ovat Jumalan vaikutusta ja mitkä eivät, ovat tällaiset tarinan minusta lohdullisia siinä mielessä, että ne alleviivaavat Jumalan voittamattomuutta. Vaikka koko maailma kulkisi vastoin Herran teitä, vaikka meillä olisi kaikki syyt luopua uskosta, vaikka kieltäisimme Jumalan ja vihaisimme Häntä, hallitsee Jumala silti aina ja ikuisesti. Toisinaan se voi tuntua ahdistavalta, mikäli jumalasuhde ei ole kunnossa, mutta jos vain jaksaisimme muistaa, että Jumala on hyvä, voisi kyseinen ajatus olla myös todella suuri voimavara. Jumala on niin suuri, että Hän ei millään tapaa ole meistä riippuvainen. Voit siis olla huoletta: Hän hallitsee maailmaa ja rakastaa sinua joka tapauksessa.

Uuden testamentin puolella on kauniita parantumiskertomuksia ja lisäksi kertomus siitä, kun Jeesus tyynnyttää myrskyn. Mikä on sinun elämäsi ajankohtaisin myrsky? Missä asiassa sinä pelkäät ja huolehdit kuollaksesi, vaikka ehkä tiedätkin, ettei tarvitsisi tai kannattaisi? Missä asiassa sinä tarvitsisit enemmän uskoa? Kerran eräs ystäväni sai rukouksessa ajatuksen: ”Voin rauhoittaa myrskysi”. Miltä sinusta tuntuisi ajatus, että Jeesus nousisi myrskyjäsi vastaan ja sanoisi: ”Vaikene, ole hiljaa!” (Mark. 4:39)? Jos uskot, että Sanaa voi soveltaa näin, voit ottaa tämän ajatuksen avuksi rauhoittumisen hetkiin. Jos taas et, ymmärrän hyvin ja haluan kannustaa sinua koettelemaan kaikkea (itsekin olen taipuvaisempi tähän). Mutta ystäväni ajatus toi minulle aikoinaan niin suurta rauhaa ja tuntui sen verran yhteensopivalta Raamatun kanssa, että uskallan tuoda tämän ajatuksen täälläkin julki.

Esteri