2. Aik. 14, Matt. 9

2. Aik. 14 Matt. 9

Ihmiselle voi toisinaan olla tyypillistä valheelliseen haavoittumattomuuden harhaan tuudittautuminen, jos kaikki on hyvin, eikä elämän vaikeita kysymyksiä tule erikseen pohdittua. Kuningas Asa oli viisas ja valmistautui tuleviin koitoksiin rauhan aikana linnoittamalla Juudan kaupunkeja. Lisäksi hän antoi Herralle kunnian ja kiitoksen siitä, että maassa vallitsi rauha. Tässä voisi olla esimerkki meillekin: olla aina viisas ja terveellä tavalla valmis elämän koitosten edessä sekä muistaa Jumala myös hyvinä päivinä. Näin elämämme ei ole niin sanotusti vain itsekeskeisiä ”first world problemseja”, vaan muistamme, mikä lopulta on tärkeää ja kuka meitä johdattaa.

Uuden testamentin puolella on tärkeää asiaa ihmisten tavoittamisesta. ”Eivät terveet tarvitse parantajaa vaan sairaat”, ”satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän”. Olen itse viime vuosina ajatellut nousujohdanteisesti, että nämä ovat tärkeitä muistutuksia myös meidän ajallemme. Olen huomannut, että nopeimmin uskonasiat tulevat puheeksi (rumpujenpärinää)… baarissa. Kyllä vain, suomalaiset avautuvat paljon helpommin siellä. Tämä saattaa tuntua paheksuttavalta ja tietysti jokaisen uskovaisen täytyy tietää omat rajansa, jottei itse lankea syntiin, mutta fakta on se, että tavoittamisemme perustuu nykyään aivan liikaa ajatukselle, että ihmiset tulevat seurakuntaan, sen sijaan, että menisimme itse maailman ääriin. Mennään ihmisten omiin ympyröihin, sinne missä he ovat aidoimmillaan ja näytetään heille, että täydellinen rakkaus voittaa kaiken.

Esteri