Tiedotusposti

Hei,

KesäKohtaaminen on ensi sunnuntaina 20.6. klo 16 meidän pihalla Mustalammella, Kevättärentie 10. Ilmoittautumisia ei tarvita. Tarjoilu talon puolesta. KesäKohtaamisia järjestetään kesäaikaan kahden viikon välein eri kodeissa.

Seuraava Online Alfa on tiistaisin 7.9.-30.9. klo 18.30-20. Järjestämme syksyllä myös Alfan tuoteperheeseen kuuluvan avioliittokurssin, joka kokoontuu kodeissa. Tiedot avioliittokurssin yksityiskohdista täydentyvät myöhemmin.

Puhuin viime sunnuntain iltamessussa sinnikkyydestä: ”Juoskaamme sinnikkäästi loppuun se kilpailu, joka on edessämme, katse suunnattuna Jeesukseen, uskomme perustajaan ja täydelliseksi tekijään.” Hp 12:1-2. Sinnikkyyden oppiminen vaatii aikaa. Suomen jalkapallomaajoukkue on osallistunut 35 kertaa vuodesta 1938 lähtien arvoturnausten karsintoihin ja pääsi nyt ensimmäistä kertaa kisoihin. Nykyiset pelaajat saavat iloita hedelmistä, joita aiemmat sukupolvet ovat pohjustaneet.

Jeesus on meille lopullinen esikuva myös kestävyydestä ja sinnikkyydestä. Heprealaiskirjeen kohta jatkuu näin: ” Edessään olleen ilon tähden hän häpeästä välittämättä kesti ristillä kärsimykset…” Silloin kun palkinto on riittävän iso, niin pitkä kestävyyssuoritus tuntuu helpommalta kestää. Jos maratonin juoksemisen palkinto olisi yksi euro, niin saattaisin keskeyttää ensimmäiseen pistokseen tai hiertymään. Jos palkinto olisi miljoona euroa, niin yrittäisin kaikin voimin juosta loppuun asti. Jeesuksesta sanotaan, että hän kesti ristin kärsimykset edessään olleen ilon tähden.

Mikä oli Jeesuksen edessä ollut ilo? Ekana tulee mieleen paikka taivaassa Isän luona. Voi olla, että se on oikea vastaus. Mutta toisaalta se ilo olisi Jeesuksella ollut ilman ristiäkin. Oikea vastaus voi olla myös se, että Jeesuksen edessä ollut ilo liittyi sinuun ja minuun. Jeesus mahdollisti ristinkuolemallaan sen, että me voimme päästä Hänen luokseen taivaaseen ja yhteyteen Isän kanssa. Että me voimme saada anteeksi ja elämäämme uuden toivon ja ilon jo tähän hetkeen. Kun Jeesuksella oli tämä mielessään, niin Hän kesti kärsimykset. Sinä ja minä olemme Hänen ilonsa! Voit kuunnella puheen kokonaan tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=B2LvdNfGOF8&t=58s

Iloa elämääsi!
Mika ja Tiina