2. Aik. 31, Matt. 26

2. Aik. 31 Matt. 26

2. Aik. 31

Olipa hieno lukea, miten kansan elämä muuttui juhlien päätyttyä. Juhlien jälkeen saatiin nauttia yhteyden ja ilon hedelmistä. Epäjumalanpalveluspaikat murskattiin ja temppeliin alkoi virrata lahjoituksia ylenpalttisesti. Näin papit ja leeviläiset saivat rauhassa tehdä tehtäviään, toimittaa poltto- ja yhteysuhreja sekä ylistää ja kiittää Herraa.

Hiskia oli hyvä kuningas. Hän teki uskollisesti sitä, mikä oli hyvää ja oikeaa Herran, hänen Jumalansa silmissä. Kaikessa, mihin hän ryhtyi, koskipa se sitten temppelin jumalanpalvelusta, lakia tai käskyjä, hän noudatti Jumalan tahtoa. Hän teki näin kaikesta sydämestään, ja niin hän menestyi.

Siinäpä meille esimerkkiä. Pitäkäämme huolta toinen toisistamme ja omasta yhteisöstämme unohtamatta omaa Pyhän Hengen temppeliämme!

Juha