2. Aik. 32, Matt. 27

2. Aik. 32 Matt. 27

2. Aik. 32

Elämään kuuluvat luontaisetuna myös taistelut ja vastoinkäymiset, joilla uskoamme ja vakaumustamme koetellaan. Hiskian saatua valtakunnan sisäiset asiat kuntoon, tuli haaste ulkoa päin. Hän reagoi hienosti Assyrian kuninkaan piiritykseen, joka alkoi ensin propagandan avulla. Sanherib lähetti Jerusalemiin miehiä valehtelemaan ja levittämään valeuutisia syyttämällä Hiskiaa harhaan johtajaksi sekä vähättelemään Hiskian uskoa Jumalansa pelastavaan voimaan. ”Vielä vähemmän voi teidän jumalanne pelastaa teidät minun käsistäni” (15). Näin lähettiläät huusivat hepreaksi säikäyttääkseen ja saadakseen Jerusalemin asukkaat pelon valtaan.

Hiskia toimi johtajana hienosti. Hän vahvisti rakenteita sekä loi tulevaisuuden uskoa kansalle. Muuri vahvistettiin, vesilähteet peitettiin ja aseita valmistettiin lisää. Lisäksi Hiskia rohkaisi kansaa panemaan turva Jumalaan. ” Olkaa lujia ja rohkeita! Älkää pelästykö! Meidän kanssamme on Herra, Jumalamme, joka auttaa meitä ja sotii puolestamme.” Rukoiltuaan yhdessä Jesajan kanssa, Hiskia sai rukousvastauksen, jossa Herran enkeli tuli ja surmasi kaikki sotilaat ja päälliköt.

Jumala koetteli Hiskiasta vielä sairauden kautta. Hän sai taas rukousvastauksen ja parani, mutta ei ollut kiitollinen siitä ihmeestä vaan ylpistyi. Tämä ei ollut hyväksi hänelle ja kansalle, vaan Jumala vihastui. Nöyrtymisen kautta he pelastuivat vihalta.

Hiskia menestyi kaikessa mitä teki, kuoli rikkaana miehenä ja meni lepoon isiensä luo. Kaikki osoittivat hänelle kunnioitustaan, sekä kotijoukot että ulkopuoliset kansat.

Luku antanee myös meillekin vinkkejä, miten selviytyä kiusauksista hengissä ja vaeltaa Hengessä loppuun asti! Ainakaan Jumalan tuntemista ei kannata jättää huhupuhujen tai galluppien varaan, vaan kannattaa pysyä alkuperäislähteen eli Raamatun parissa.

Juha