2. Aik. 35, Apt. 2

2. Aik. 35 Apt. 2

2. Aik. 35

Mielenkiintoinen kertomus yhden ihmisen elämästä päättyy. Josian ja Hiskian kuninkuudessa oli paljon samoja tapahtumia. Kuuliaisuus, nöyryys ja uskollisuus Jumalalle toi heille vaikutusvaltaa kuninkaana ja Jumalan suosion. Kumpikin oli vuorovaikutuksessa Jumalan kanssa ja halusi palvella Herraa ja kansaa kokosydämisesti. Se näkyi epäjumalanpalveluksen hävittämisenä sekä temppelin kunnostamisena toimivaksi jumalanpalveluspaikaksi. Kumpikin kuningas myös uudisti kansan liiton Herran kanssa ja sai elää rauhassa.

Psalmi 1. tuli mieleen tätä kirjoittaessa:” Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat, vaan rakastaa Herran lakia ja tutkistelee hänen lakiansa päivät ja yöt! Hän on niinkuin istutettu puu vesiojain tykönä, joka antaa hedelmänsä ajallaan ja jonka lehti ei lakastu; ja kaikki mitä hän tekee, menestyy.”

Nautitaan nyt loma-aikana luonnosta, sen vehreydestä ja kauneudesta sekä kasvun ihmeestä ja  Raamatusta!

Juha