2. Aik. 36, Apt. 3

2. Aik. 36 Apt. 3

2. Aik. 36

Taas tuli eteen tämä pahuuden ongelma. Nyt Jumala rankaisee kovalla kädellä ja se kansan osa, joka säilyi hengissä, viedään pakkosiirtolaisuuteen Babyloniaan. Miten ihmeessä kuninkaat lähtevät tekemään väärin eivätkä noudata Jumalan ohjeita, vaikka jo lähihistoriasta voisi ottaa oppia? Kuningas Josian elämän tarinasta löytyi yksi hyvä syy. Kun lakikirja oli hukassa, ei kukaan tietänyt miten pitäisi elää oikein.

Entäpä minä ja me? Antaako rakkaus maailmaan enemmän kuin Jumalan rakkaus? Ruumiin halut, silmien pyyteet ja mahtaileva elämä (1. Joh. 2:15) ovat varsin kiehtovaa monelle, joita seuraten saa kokea paljon ”syntisen hyvää” elämässään. Miten paljon Paholaisella onkaan valtaa ihmisten ja kansojen elämässä! Inhimillisesti ajatellen myös elämässä koetut pettymykset, arvottomuus, häpeä, syyllisyys ym. ongelmat vähentävät uskoa hyvään Jumalaan, ja saattavat aiheuttaa luopumusta ja kyynisyyttä.

Itsehillintää ja elämänhallintaa on tärkeä harjoittaa, jotta ei antaisi pahan viedä mennessään. Paavalia siteeraten:” Siksi teen kaikkeni, että minulla aina olisi puhdas omatunto Jumalan ja ihmisten edessä” (Apt. 24:16). Pietari kirjoittaa myös aiheesta: ”Pitäkää mielenne valppaina ja valvokaa. Teidän vastustajanne Saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii, kenet voisi niellä. Vastustakaa häntä, uskossa lujina! Tiedättehän, että veljenne kaikkialla maailmassa joutuvat kokemaan samat kärsimykset (1.Piet. 5: 8-9).

Paavali ohjeistaa keskittymään olennaiseen:”Älkää antako ruumiinne jäseniä synnin käyttöön vääryyden aseiksi! Kun nyt olette siirtyneet kuolemasta elämään, antakaa itsenne Jumalalle ja ruumiinne jäsenet hänelle vanhurskauden aseiksi!” (Room. 6:13).

Ennen kaikkea kannattaa kuitenkin pysyä Jeesuksen seurassa, sillä mikään ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Jeesuksessa (Room. 8:38-39).

Herran haltuun!

Juha