Ps. 74, Apt. 5

Ps. 74 Apt. 5

Apostolit joutuivat yhä pahemmin juutalaisten johtomiesten hampaisiin ja luvun lopulla kerrotaan siitä, miten apostolit ruoskittiin ensimmäistä kertaa. Tuntuu siltä, että tunnustekoja tapahtui kasvavassa määrin, mutta  samalla vastustus kasvoi. Evankeliumi menestyi, mutta evankelistat joutuivat maksamaan siitä kovaa hintaa. Sama lienee tilanne tänäänkin. Kaipaamme herätystä, mutta siihen liittyy myös tämä puoli. Joidenkin on maksettava siitä hintaa.

Suuren neuvoston edessä ylipappi puhui siitä miehestä tarkoittaessaan Jeesusta. Pietari ja muut apostolit sen sijaan puhuivat Jeesuksesta, joka oli noussut kuolleista. Luku loppuu mainintaan siitä, että vapauduttuaan apostolit opettivat temppelissä ja kodeissa ja julistivat, että Jeesus on Messias. Jeesus on Jumalan suunnitelmien ja kristillisen julistuksen keskus.

Mika