Ps. 75, Apt. 6

Ps. 75 Apt. 6

Seurakunnan kasvaessa eteen tuli käytännöllisiä kysymyksiä ja organisointia. Avustajien valitseminen oli tärkeä vaihe. Tässä on nähtävissä sovellus sille, että seurakunnassa on erilaisia lahjoja ja kutsumuksia. Myös käytännön tehtäviin valituilta vaadittiin hyvämaineisuutta, Hengen ja viisauden täyteyttä. Pysähdyin miettimään sitä, että Hengen täyteys ja viisaus kulkivat käsi kädessä. Ne eivät ole vastakkaisia, vaan molempia tarvitaan. Avustajien valitsemisessa nähdään yleisesti esikuva ja alku diakonian viralle seurakunnissa.

Stefanos ja Filippos ovat seitsemästä avustajasta esillä Apostolien teoissa valinnan jälkeenkin. Heitä voisi luonnehtia hyvällä syyllä myös evankelistoiksi. Stefanos teki suuria tekoja todistaessaan Jeesuksesta. Hänen palvelutyönsä jäi ajallisesti lyhyeksi, sillä hänestä tuli ensimmäinen marttyyri. Stefanoksen elämä kantoi kuitenkin valtavasti hedelmää. Seuraavassa luvussa käy ilmi, että Saul niminen nuorukainen oli mukana häntä kivitettäessä. Stefanos heijasti Jeesusta ympärilleen. Hänen kasvonsa olivat kuin enkelin kasvot, vaikka häntä vastaan esitettiin perättömiä syytöksiä. 

Mika