Ps. 76, Apt. 7

Ps. 76 Apt. 7

Stefanoksen puhe oikeudessa oli suunnattu juutalaisille kuulijoille. Hänen puheensa oli kuin lyhennelty versio Vt:sta. Vaikuttaa siltä, että kuulijat kuuntelivat syytetyn Stefanoksen puhetta siihen asti, kun hän siirtyi puhumaan kuulijoiden tilanteesta. Puhe sai erilaisen sävyn, kun hän sanoi juutalaisten olevan sydämeltään pakanoita ja vastustavan Pyhää Henkeä. Stefanoksen asenne kuoleman edessä muistuttaa Jeesuksesta. “Herra Jeesus, ota vastaan minun henkeni…Herra, älä vaadi heitä tilille tästä synnistä!”. 

Stefanos oli ensimmäinen marttyyri. Open Doors -järjestön tilastoista luin, että yli 70 maassa kristittyjen vaino on tänään vakavaa tai jopa erittäin vakavaa. Arviolta 260 miljoonaa kristittyä kohtaa vakavaa vainoa. Meidänkin keskellämme elävien maahanmuuttajien kotimaissa kristittyjä vainotaan julmalla tavalla. Meidän on hyvä rukoilla vainottujen kristittyjen puolesta säännöllisesti ja tehdä työtä heidän parissaan, jotka ovat tulleet noista maista. 

Mika