Ps. 85, Apt. 16

Ps. 85 Apt. 16

Apt 16

Tänään ollaan elämän isoimman kysymyksen äärellä. Vanginvartija on hädissään ja kysyy Paavalilta: ”Mitä minun on tehtävä, että pelastuisin?” Hän oli nähnyt ja kuullut Paavalin ja Silaksen iloa ja ylistyksen vankilassa. Muurien sortuminen oli varmaan pysäyttävä tilanne kaikille. Jumalan voima ilmeni ryminällä ja vanginvartija ymmärsi, kuka todellinen Jumala on. Paavalin vastaus oli ytimekäs: ”Usko herraan Jeesukseen, niin pelastut, sinä ja sinun perhekuntasi.” Ja niinpä samana yönä Paavali kertoi vielä tarkemmin Jeesuksesta koko perhekunnalle ja heidät kastettiin. Paavalin ja Silaksen esimerkki, Jumalan voiman ilmentyminen sekä Paavalin välittämä tieto vakuuttivat vanginvartijan sekä hänen perheensä. He valitsivat ja päättivät seurata Jeesusta.
 
Näitä kaikkia tarvitaan. Ihmiset lukevat meitä Jeesuksen seuraajia. Herättääkö elämämme kiinnostusta ja kaipausta Jeesuksen puoleen? Ilmeneekö seurakunnan kokoontumisissa ja meidän elämässä Jumalan voima? Olemmeko kyllin hereillä huomaamaan ja kuulemaan meille esitetyt kysymykset? Osaammeko kertoa kyllin selkeästi toiselle Jeesuksesta?
 
Jumala on antanut meille jokaiselle ihmisiä ympärillemme. Perhe, sukulaiset, naapurit, työkaverit, harrastuskaverit, somekaverit, lasten kavereiden perheet, seurakuntaperheen, johdatetut kohtaamiset… Siunataan ja rukoillaan kukin ”omien ihmistemme” puolesta. Tehdään heille hyvää. Ja ollaan kuulolla, että osaamme vastata heidän kysymyksiinsä. 
  

Tiina