Ps. 87, Apt. 18

Ps. 87 Apt. 18

Into, omistautuminen, onnellisuus. Nuo sanat tulivat ensimmäisenä mieleen kun mietin tämän päivän raamatunkohtia. Varmaan kaikki meistä haluavat olla onnellisia. Kun luin tuota vanhan testamentin kohtaa, niin ajattelin että tuo psalmin kirjoittaja on ollut tuossa hetkessä varmaan onnellinen. On tulevaisuus, toivo ja lähde josta saa voimaa.

Uuden testamentin luvusta löytyy intoa ja omistautumista. Mietin että oliko Paavali onnellinen tuon luvun tapahtuma-aikoina. Olihan elämässä jatkuvasti ongelmia niin kanssa jotka eivät uskoneet Jeesuksen olevan Messias. Mutta työ, jolle Paavali oli omistautunut, meni eteenpäin. Ja intoa täynnä olevia työkavereita ilmaantui.

Sanoma Jeesuksesta ei tänä päivänä (ainakaan meidän asuinalueilla) etene samaan tahtiin kuin Paavalin aikoina. Tämä latistaa intoa, vähentää omistautumista ja sitä myötä vaikuttaa onnellisuuden kokemiseen uskoon liittyvissä asioissa. Tälle päivälle olisi hyvä pohtia, millä keinoin löytäisin intoa, millä tavoin voisin omistautua ja mikä tekisi minut onnelliseksi kristittynä.

–Tomppa