Ps. 88, Apt. 19

Ps. 88 Apt. 19

Tänään epätoivoa ja voittoja. Vaikka tämän päivän uuden testamentin luvussa Paavalin kulku on vakuuttavaa ja hyvin voitokasta, niin silti vanhan testamentin luvussa voidaan nähdä minusta tätäkin vahvempaa uskoa. Vaikka kirjoittaja kokee että Jumala on asettanut kirjoittajan epätoivoiseen tilanteeseen, niin siitä huolimatta hän lähestyy Jumalaa asenteella että Jumala on hänen pelastajansa. 

Siinäpä asennetta jota olisi hyvä pohtia pidempään. Tuntuu selvälle että mitä pidempään ja mitä vaikempaa ihmisellä (myös meillä kristityillä) on, niin ennemmin tai myöhemmin sitä tulee ajatelleeksi että miksi Jumala sallii tämän. Tai myöhemmin ehkä tulee ajateltua että Jumala on näiden hankaluuksien takana. Tällaisessa tilanteessa on on suuri houkutus hylätä Jumala sen sijaan että jatkaisi avun pyytämistä Häneltä.

Toivoisin että oli tällainen tilanne sitten sinulla tai minulla, tai jollain läheisellämme, niin emme luovuttaisi, vaan jatkamme rukousta luottaen siihen että Jumalalle jokainen meistä on tärkeä ja rakas. 

–Tomppa