Neh. 11, Mark. 13

Neh. 11 Mark. 13

Neh 11

Tämä luku kertoo, kuinka asukkaita asutettiin maahan. Jerusalem oli hallintokaupunki. Johtajat asuivat siellä. Loput asukkaat arvottiin. En tunne tuon ajan maantiedettä, mutta luen rivien välistä, että tavoitteena oli koko maan asuttaminen. Kullakin asutuskeskuksella oli papit ja sukujen päämiehet. Aikanaan Suomessakin on ollut tärkeä, että kullakin on jossain jonkinlaisen matkan päässä kirkko. Tuskin tämä tarve kuulua hengelliseen yhteisöön ja yhteyteen on pohjimmiltaan mihinkään hävinnyt, vaikka päällepäin niin näyttääkin. Kiitos edelliset sukupolvet. Me jatkamme nyt.

Mk 13

Pelastus on Jeesuksen meille ansaitsema, se on peruspilari Uuden testamentin mukaan. Tämä on tarpeen muistaa, kun lukee tähän lukuun koottuja listaa lopunajan merkeistä. Jeesus kertoi niistä. Merkit eivät ole kovin iloista luettavaa. Ei ihme, että voi olla taipumus etsiä Kristusta sieltä täältä tai antaa periksi. Tämä luku voi olla pelottavaa luettavaa, jos tuo mainitsemani peruspilari unohtuu.

Kun luen tätä, huomaan ajattelevani, että Jeesus varustaa meitä kohtaamaan näitä aikoja. Joitain tällaisia tapahtumia on jo ollut ennen meitä, on juuri parhaillaan joidenkin uskovien elämässä ja tulee käsittääkseni aina olemaan, kunnes Jeesus tulee takaisin. Valvominen tarkoittanee Sanassa pysymistä, Jeesuksen Herrana tunnustamista ja ymmärtääkseni seurakunnan lähetystehtäväkin pysyy loppuun saakka.

Pirkko