Neh. 12, Mark. 14

Neh. 12 Mark. 14

Neh 12

Tämän luvun loppupuolella avataan taas yhteisten vastuiden järjestelmää. Kansan tehtävänä oli huolehtia, että temppelissä palvelevilla oli toimeentulo. Tämä vastuu on edelleen olemassa. Uskaltaudutaanpa taas antamaan omastamme yhteisen seurakuntamme toiminnan tukemiseen. Antaessa ei lopulta sittenkään köyhdy. Jumalan matikka on erilaista.

Mk 14

Jeesuksen tappamissuunnitelmasta vaikuttaisi olleen sovittu. Tässä luvussa etsitään todistusta Jeesusta vastaan (jae 55) ja kootaan perusteluja jo annetulle tuomiolle. Nurinkurinen ajattelumalli. Eikö ensin pitäisi olla syytteet, todistajat, puolustus ja sitten vasta tuomion langettaminen.

Jeesuksen suurin ”synti” oli olla Jumalan Poika ja se että Hän sanoi sen ääneen. Jeesuksen tunnustaminen Herraksi kuohuttaa maailmassa edelleen ja kuohuttaa loppuun saakka. Nyt on meidän aikamme julistaa Jeesuksen herruutta, uhrin kattavuutta, armon riittävyyttä. Aloita vaikkapa armon julistamisella itsellesi juuri nyt. Mikä muuttui?

Pirkko