Neh. 13, Mark. 15

Neh. 13 Mark. 15

Neh 13

Nehemia joutui kovin ottein uudelleen ohjeistamaan kansaa pysymään aiemmin sovituissa toimintavoissa, joilla kunnioitettiin Jumalan lakia. Miten nopeasti elämää rakentavien toimintatapojen mureneminen tapahtuikaan. Tässä ilmiössä tulee taas esille ihmisen kyvyttömyys pysyä puhtaana hyviksi havaituilla käyttäytymistavoilla. Jeesuksen uhria tarvitaan Jumalalle kelpaamiseen, muuta tapaa ei ole.

Mk 15

Jeesuksen tuomion toimeenpanoa kuvataan tässä luvussa. Tukijoukkoja vaikuttaisi olevan vähemmän kuin pilkkaajia ja mitätöijiä. Näin kai on aina ollut ja tulee olemaan. Kuinka usein olenkaan vaiennut juuri tästä vähemmistössä olemisen syystä. Kärkkäät enemmistön edustajat ovat äänekkäämpiä. Kun ihmisjoukossa heitellään ilmaan Raamatun asioita vitsinä tai sanontoina, tuskailen ajatuksissani, mikä repliikki olisi paikallaan. Olen usein vaiti. Vai onko vaikeneminen sittenkin viestintää, joka ei aiheuta kiistaa.

Pirkko