Est. 1, Mark. 16

Est. 1 Mark. 16

Est 1

Kuningas Ahasveros eli Kserkses piti juhlia ylhäisten miesten kanssa. Kuningatar Vasti puolestaan juhli naisten kanssa. Kuningas sai ehkä päihtyneeseen mieleensä ajatuksen esitellä kuningattaren kauneutta miesten juhlassa. Lähdekirjani mukaan kukaan persialainen nainen ei voinut suostua sellaiseen pyyntöön, se olisi ollut loukkaus naisellisuutta kohtaan. Vasti siis kieltäytyi. Miehet huolestuivat oman kunniansa puolesta, he pelkäsivät, että naiset koko valtakunnassa alkavat olla tottelemattomia miehilleen. Rangaistuksena kuningatar Vasti menetti asemansa. Oikein sielusta ottaa naisten osa tuossakin valtakunnassa ja niin monessa muussa valtakunnassa edelleen. Uudessa testamentissa Jeesuksen suhde naisiin oli koskettava, hän ei väheksynyt eksyneintäkään naista.

Mk 16

Pilkkaajia riitti edelleen Jeesuksen viimeisille hetkille maan päällä ennen kuolemaa. Olen joskus pohtinut, mahtoiko näistä pilkkaajista tulla kuitenkin myöhemmin, edes muutamista, Jeesukseen uskovia. Olivathan he näkemässä ja kokemassa monenlaisia ihmeitä Jeesuksen kuollessa ja ehkä helluntainakin. Evankeliumi olisi mahdollistanut heille muutoksen, täyskäännöksen. Niin se tekee edelleen monille ympäri maailmaa.

Pirkko