Est. 2, Room. 1

Est. 2 Room. 1

Est 2

Uutta kuningatarta etsittiin valtakunnan neitojen joukosta. Tämän missikisan voitti juutalaista syntyperää ollut Hadassa eli Ester. Esteristä tuli uusi kuningatar. Arvelen tuon Ester-nimen suojanneen syntyperän paljastumista. Hänen kasvatti-isänsä Mordokai oli nimittäin kieltänyt, ettei Ester saanut paljastaa juutalaisuuttaan. Kun Mordokai oli paljon linnan lähistöllä, hän sai kuulla, että kuningasta vastaan oli salaliitto. Sen hän kertoi Esterille ja Mordokain nimissä tieto vietiin kuninkaalle. Kuninkaan henki säästyi. Tämä tapahtuma on oleellinen kertomuksen myöhemmässä vaiheessa. Pysy kanavalla.

Olen joskus kuullut opetusta tästä Esterin kirjasta ja siinä Mordokaita verrattiin Pyhään Henkeen. Hän opasti, pysytteli Esterin lähettyvillä, murehtui ja sai lopulta kunnian. Esterin kirja kokonaisuudessaan lieneekin pelkkää tarinaa syvällisempi, kun sen henkilöt roolitetaan vertauskuvallisesti.

Rm 1

Paavali ei hävennyt evankeliumia (jae 16). Kuinka usein itse olenkaan noloillen vaiti, että säilyttäisin katu-uskottavuuden. Jumalan Sanaa pidetään hullutuksena. Ja onhan evankeliumi outo kertomus kaikkine vaiheineen ja merkityksineen. Kaikkein oudointa on, että evankeliumi toimii ja vaikuttaa niin monin myönteisin tavoin yksilön elämässä, seurakunnissa ja kansoissa. Jeesus on totta tänäänkin ja haluaa kuulla meitä, auttaa ja ohjata. Hänen varustuksessaan tänäänkin.

Pirkko