Est. 6, Room. 5

Est. 6 Room. 5

Vihollisuus toisen ihmisen kanssa on ehkä kipeintä silloin, kun vihollinen menestyy henkilökohtaisessa elämässään. Miten monet ihmiset ovatkaan toivoneet, että toisen parisuhde olisi oikeasti huono tai talo osoittautuisi vääräksi ostokseksi… Jos toisen puolesta iloitseminen on vaikeaa joskus läheisissäkin ihmissuhteissa, niin saati sitten vihollisen kohdalla. Tästä voidaankin vetää se johtopäätös, että vihollisuus ei ole kannattavaa paitsi toisen niin myös omankaan mielenterveyden kannalta. Se, että pyrkii elämässä ymmärrykseen, anteeksiantoon ja toisten puolesta iloitsemiseen on usein avain omaan vapauteen ja onneen. Muuten käy kuten Hamanin, joka joutui nöyryytetyksi, vaikka kyseessä oli vain hyvän ja rehellisen miehen palkitseminen hyvin tehdystä työstä! Viha ja kateus ovat inhimillisiä tunteita, mutta niiden orjaksi ei kannattaisi ryhtyä. Jumalan tahto on kuitenkin se, että me kaikki eläisimme puhtain sydämin Hänen avullaan ja voimallaan.

Roomalaiskirjeen viides luku on kuin mainospuhe! Kaikki tämä sinulle, eikä siinä vielä kaikki! Kuten jotkut sanovat: evankeliumi on tarjous, joka näyttää liian hyvältä ollakseen totta. Kaikki tämä, ilmaiseksi. Rakkaudesta. Koska tarjous on niin huikea kuin on, en halua lähteä sepittämään siitä tänään sen enempää. Lue luku vaikka pariinkin otteeseen, hengitä syvään ja omaksu sieltä se, mitä tarvitset. Kaikki se on sinulle Jumalan rakkaudesta ja hyvyydestä. Mitään ei tarvitse tehdä, ainoastaan vastaanottaa evankeliumin muuttava voima.

Esteri