Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan seuraava iltamessu on Palokan kirkossa sunnuntaina 29.8. klo 17. Lapsille on omaa ohjelmaa. Iltamessua voi seurata myös zoom-sovelluksella, ID numero on 814 5679 1780 ja salasana 791234. Puhe tulee myöhemmin KohtaamisPaikan YouTube-kanavalle. Aloitan Palokan kirkolla neljän kerran opetussarjan Jeesuksen autuaaksijulistuksesta vuorisaarnan alussa, Matt 5:1-12. Palokan kirkon remontti valmistui kesän alussa, joten kokoonnumme siellä pitkästä aikaa. Koronarajoituksien takia emme voi järjestää tarjoilua. Kirkon yläkertaan voidaan ottaa 100 henkilöä. Lapsille on omat tilat alakerrassa. Lapset tulevat yläkertaan ehtoolliselle illan lopuksi. Täydennämme mahdollisia koronaohjeita KohtaamisPaikan kotisivuille ja someen. Kirkossa käytetään maskeja.

Puhuin viime sunnuntaina syntien tunnustamisesta ja anteeksisaamisesta. Teksteinä olivat Psalmi 51 ja 1 Joh 1:8-2:2. Kreikan kielen sana tunnustaa (synnit) tarkoittaa kirjaimellisesti puhua samaa. Syntien tunnustaminen on sitä, että olen Jumalan kanssa samaa mieltä tarpeestani saada anteeksi. Anteeksiantamus on puolestaan sitä, että olen Jumalan kanssa samaa mieltä Jeesuksesta ja Hänen ristinsä merkityksestä. Johannes kiteytti tämän näin: ”Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.” 

Daavidin Psalmissa 51 on nähtävissä kolme asiaa. Ensinnäkin katuminen ja tunnustaminen. Toisena Daavidin sanoissa on nähtävissä Jumalan armo: pyyhi pois minun syntini ja pese minut puhtaaksi. Kolmanneksi Daavidin sanoissa ilmenee kaipaus saada takaisin läheinen suhde Jumalaan. Hän käytti mm. seuraavia ilmaisuja: anna minulle jälleen pelastuksen riemu, älä ota minulta pois Pyhää Henkeäsi ja suo minun iloiten sinua seurata. Daavid sai takaisin kaikki nuo, vaikka hänen synneillään olikin kauaskantoisia seurauksia. Jumala ei halua jättää meitä syyllisyyteen, vaan auttaa iloon ja vapauteen.
Voit kuunnella ja katsoa tallenteen viime sunnuntain puheesta Kaupunginkirkossa oheisesta linkistä:
https://www.youtube.com/watch?v=W_R6YE_YFng&t=245s

Siunausta alkavaan syyskauteen!
Mika ja Tiina