Job 8, 1. Kor. 1

Job 8 1. Kor. 1

Kutsuttu yhteyteen

Tärkeäksi sanaksi nousi kutsu, joka mainittiin useampaan kertaan luvussa. Kutsu Jumalan yhteyteen, kutsu Jumalan pyhiksi (Jumalalle erotetuksi) sekä kutsu apostoliksi (lähetiksi, lähettilääksi). Kutsutuille ristiinnaulittu Kristus on Jumalan voima ja Jumalan viisaus (24), mutta muille hullutus! Kutsuttujen keskeinen tuntomerkki oli, että he huusivat kaikessa avukseen Herran Jeesuksen nimeä.

Miten Jumala sitten kutsuu? Kristinoppi kertoo, että Jumala kohtaa meidät luonnossa, elämämme kohtaloissa ja kansojen vaiheissa. Hän puhuu meille omassatunnossamme. Mutta erityisesti Jumala ilmaisee itsensä meille Pyhässä Raamatussa ja Vapahtajassamme Jeesuksessa Kristuksessa.

Muistelin vielä omaa kutsuani ja muutama asia tuli mieleen. Muistan kun kuusivuotiaana kummitätini vei minut lasten ohjelmaan, jossa oli aiheena tie Jumalan luo. Valinta oli tehtävä kaidan ja lavean tien välillä. Sitten opiskeluajasta tuli mieleen se, miten joskus tunsin elämäni tyhjäksi ja merkityksettömäksi, vaikka kaikki oli periaatteessa ihan kunnossa. Veljeni sairastuminen syöpään oli myös tärkeä muistutus, varmaan meille molemmille. ”Etsikää ensin Jumalaa”… muistan hyräilleeni ajaessa pyörällä Yliopistonkatua luennolle. Jumalan Sana haastoi laulussa kohta valmistuvaa opettajaa miettimään elämänsä tarkoitusta;)

Kiitän Jumalaa kutsusta ja ihmisistä, jotka välittivät hänen kutsuaan!

Juha