Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan sunnuntai 5.9. rakentuu Kristillisellä koululla pidettävistä BrunssiKirkosta ja KahviKirkosta. Lapsille on omaa ohjelmaa BrunssiKirkossa. BrunssiKirkkoa voi seurata myös zoom-sovelluksella, ID numero on 814 5679 1780 ja salasana 791234. Puhe tulee myöhemmin KohtaamisPaikan YouTube-kanavalle. BrunssiKirkko on klo 11 – 12.30 ja KahviKirkko klo 13 – 14.30. Koronarajoitusten takia pidämme kaksi tilaisuutta ja molempiin tulee ilmoittautua whatsapp-numeroon 044 5243904. Käytämme maskeja. Emme järjestä nyyttäreitä. Ota mukaan omat syömiset, tarjolla on kahvia, teetä ja mehua.

Online Alfa alkaa tiistaina 9.9. klo 18.30 jatkuen tiistaisin klo 18.30-20 (ei viikolla 42 ) marraskuun loppuun asti. Alfassa käytämme zoom-sovellusta, joten voit osallistua kotoasi käsin. Ilta sisältää n. 25 min laadukkaan opetusvideon ja keskustelua elämän isoista kysymyksistä kristinuskon näkökulmasta. Olisiko ystäväsi kiinnostunut Alfasta? Voisitko kutsua hänet mukaasi ja tulisitte yhdessä? Alfasta saat lisätietoa edellä olleesta numerosta.

Aloitin viime sunnuntaina neliosaisen opetussarjan Jeesuksen autuaaksijulistuksista, Matt 5:1-10. En ole aiemmin pysähtynyt tähän jaejaksoon, mutta nyt se tuntuu melkoiselta aarreaitalta. Jeesus sanoi ensimmäiseksi, että autuaita ovat hengessään köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta. Hengessään köyhä viittaa siihen, että suhteemme Jumalaan ei ala siitä, mitä meillä on tuotavana Jumalalle. Se alkaa paremminkin siitä, että meillä ei ole mitään tuotavaa, vaan olemme saamapuolella.

Jeesus opetti toisessa kohtaa tästä asiasta puhumalla kahdesta rukoilijasta, fariseuksesta ja publikaanista, Luuk 18:9-14. Fariseus ei tarvinnut Jumalaa itse asiassa mihinkään, hänen rukouksensa keskittyi omaan erinomaisuuteen. Publikaani puolestaan ei tohtinut edes nostaa katsettaan ylöspäin. Hänen rukouksensa oli tämä: Jumala, ole minulle syntiselle armollinen. Hän oli hengellisesti köyhä ja sai kokea Jumalan kuulleen tuon rukouksen. 

Olemme kaikessa riippuvaisia Jeesuksesta. Lapsenkaltaisuus on yksi hyvä kuva Jumalan valtakunnan kannalta tärkeästä asenteesta. Vanhemmat iloitsevat lastensa kasvusta ja uusien taitojen oppimisesta. Erityinen ilonaihe on se, että lapset aikanaan itsenäistyvät ja pärjäävät omillaan. Jumalan valtakunnassa on toisin. Meistä ei ole tarkoitus koskaan tulla Jeesuksesta riippumattomia. Hengellisesti köyhän rukous on yhä uudestaan: Jeesus, tarvitsen sinua, anna minulle Pyhä Henkesi, en pärjää omassa voimassani ja innossani. Voit kuunnella puheen kokonaisuudessaan oheisesta linkistä:
https://www.youtube.com/watch?v=m6lC2HW9FTw

Siunausta syksyysi!

Mika ja Tiina