Job 10, 1. Kor. 3

Job 10 1. Kor. 3

Kasvu kristittynä

Olivatkohan korinttilaiset kilpailuhenkistä porukkaa kun pitää yrittää olla toisia parempia uskovina ja jakaa puolia paimenen paremmuuden mukaan. Paavali, Keefas ja Apollos olivat keränneet kannattajajoukkonsa. Paavali ei selvitä, kuka on oikeassa ja kuka väärässä, vaan ohjaa seurakuntaa pääasiaan, eli Kristuksen tuntemisen lisääntymiseen. Ihmiset ovat vain palvelijoita, jotka ovat tehtävässään johtaneet pakanoita uskoon.

Luvussa puhutaan paljon kristittynä kasvusta. Siihen tarvitaan monia ihmisiä, joilla jokaisella on oma roolinsa. Kaikkein tärkein on tietenkin Sana, joka on elävä ja voimallinen ja jota tulisi nauttia päivittäin. Maitoa ja vahvaa ruokaa tarvitaan kasvun eri vaiheissa. Luonteen kasvuun tarvitaan myös tahdon lujuutta ja onnistumisen kokemuksia sekä seurakuntaa tukena ja apuna.

Työtoveruus on tiedon lisäksi myös tärkeä oppimisen väline. Sitä Jeesus käytti omassa koulussaan. Hän antoi opetuslapsille teoriaa ja tietoa monin vertauksin, jota tuli sitten soveltaa heti käytäntöön. Aina ei kaikki onnistunut, mutta sekin kasvattaa, sillä Jumala antaa kasvun henkilökohtaisen suunnitelman mukaan! Kannattaa siis olla mukana aktiivisesti seurakunnan toiminnassa. Palvelupaikkoja kyllä riittää!

Mistä kaikki alkoi? On hyvä muistaa tapahtuma, jossa Jeesus valitsee opetuslapset ja kutsui heidät olemaan kanssaan eli elämään suhteessa häneen. Hän halusi elää arkensa näiden miesten kanssa. Se oli tärkeää! Niin myös tänäänkin!

Juha