Job 11, 1. Kor. 4

Job 11 1. Kor. 4

Opetuslapsen tehtävä

Korinttilaisille oli uskottu paljon erilaisia armolahjoja, ja ehkä siksi joillakin näyttäisi olevan varaa arvosteluun, rehentelyyn ja pahan puhumiseen. Paavali sanookin heitä kylläisiksi, rikkaiksi ja kuninkaiksi. Paavali antaa ajattelemisen aihetta kertomalla omat tunnelmansa apostolina. Se ei näytä olevan voittosaattoa, vaan kaikkea muuta: ”Jumala näyttää asettaneen meidät apostolit vihoviimeisiksi: olemme kuin kuolemaantuomitut areenalla, koko maailman katseltavina, enkelien ja ihmisten. Me olemme hulluja Kristuksen tähden, te viisaita Kristuksessa. Me olemme heikkoja, te voimakkaita; teitä kunnioitetaan, meitä halveksitaan” (9-10) jne.

Se on sitä Kristuksen palvelemista ja luottamuksen arvoiseksi osoittautumista, johon hän korinttilaisia myös kutsuu, jotta evankeliumi menisi eteenpäin:”Vaikka teillä Kristukseen uskovina olisi tuhansia kasvattajia, teillä on vain yksi isä. Minähän teidät olen evankeliumia julistamalla synnyttänyt Kristukseen Jeesukseen uskoviksi. Kehotan teitä siis noudattamaan omaa esimerkkiäni” (15-16).

Itsetutkistelu osoitti, että on aika kylläinen ja tyytyväinen olo. Muistui mieleen New Winen innostava opetus, jossa puhuja haastoi meitä valmistamaan tietä Jumalan valtakunnan tulemiselle. Nautimme usein niin paljon elämän tarjoamista aineellisista asioista, että annamme sen heikentää hengellistä elämää. Meidät on kutsuttu etsimään Jumalan valtakunnan näkyä ja tekemään parannusta ”epäjumalistamme”. Wake up church! Meitä jokaista kutsutaan aloittamaan herätys rukoilemalla oman heräämisen puolesta!

Juha