Job 17, 1. Kor. 10

Job 17 1. Kor. 10

Luvusta kahdeksan alkanut opetus epäjumalille uhratusta lihasta jatkuu itse asiassa tässäkin luvussa. Paavali ottaa esille sen, että mitään toisia jumalia (epäjumalia) ei itse asiassa ole edes olemassa. Sen sijaan epäjumalien taustalla vaikuttavat pahat henget. Kristittyinä emme saa sekaantua niiden kanssa. Korinttilaiset eivät saaneet osallistua epäjumalille uhraamiseen. Sen sijaan niistä myyntiin tullutta lihaa sai syödä. Muistaen kuitenkin huomioida ne, joille tämä oli vaikea asia. 

Tässä luvussa viitataan israelilaisten vaellukseen Egyptistä luvattuun maahan. Kansa luopui Jumalasta ja lopulta alkuperäisistä lähtijöistä vain Joosua ja Kaleb pääsivät luvattuun maahan. Tästä seuraa tärkeä opetus: joka luulee seisovansa, katsokoon, ettei kaadu.

Mika