Job 19, 1. Kor. 12

Job 19 1. Kor. 12

Tänään siirrytään armolahjoihin. Tämän luvun alussa käytetään useita erilaista ilmaisua kuvaamaan armolahjoja ja niiden merkitystä. 

Jae neljä ilmaisee, että armolahjoja on monenlaisia, en voi ansaita niitä. Kyse on Jumalan lahjoista, armosta, kuten sanan alkuosa ilmaisee. Voin kuitenkin pyytää lahjoja, tavoitella niitä. Jopa innokkaasti, kuten myöhemmin sanotaan, 1 Kor 14.

Jakeessa viisi puhutaan palvelutehtävistä. Armolahjat eivät ole itseisarvo, vaan ne tähtäävät johonkin. Voimme olla mukana Jumalan suunnitelmissa. Armolahjat ovat Pyhän Hengen antamaa varustusta niitä tehtäviä varten, jotka Jumala meille itse kullekin antaa.  Armolahjojen kohdalla minä en ole keskipiste, vaan toiset. Jos minulla on profetoimisen lahja, niin toiset hyötyvät siitä. Armolahja ei saa olla väline kiinnittää muita itseeni. Jeesus on tässäkin kaiken keskipiste.

Jae kuusi puolestaan puhuu Jumalan voiman vaikutuksista. Joihinkin lahjoihin liittyy erityinen Jumalan voiman ilmi tuleminen. Parantaminen  on yksi esimerkki tästä.

Jakeessa seitsemän sanotaan, että Henki ilmenee itse kussakin erityisellä tavalla yhteiseksi hyödyksi. Mahtava ajatus, että Henki ilmenee itse kussakin erityisellä tavalla. Olemme persoonia ja jokaisella on oma kutsunsa, jolla rakentaa seurakuntaa. 

Rukoillaan, että saisimme rakentua runsaasti armolahjojen kautta. 

Mika