Job 20, 1. Kor. 13

Job 20 1. Kor. 13

Keskelle opetusta armolahjoista Paavali ottaa esille rakkauden tienä tai ympäristönä terveeseen lahjojen käyttöön. Silloin kun palvelemme armolahjoilla toisia meidän on pyydettävä rakkautta näitä ihmisiä kohtaan. Esim. profetoimisen idea on välittää Jumalan rakkautta toisille ja siksi tuota lahjaa käytettäessä rakkaus luo terveen toimintaympäristön. 

Taitaa olla tuttu ajatus lukea tätä lukua niin, että sana rakkaus vaihdetaan sanaan Jeesus. Silloin saamme uutta näkökulmaa tekstiin: Jeesus on kärsivällinen, Jeesus on lempeä… 

Pyhä Henki saa aikaan sen, että Jeesuksen rakkaus voi alkaa levitä meistä eteenpäin. Ensin tarvitaan sitä, että Henki täyttää meitä. Olen huomannut, että tässä voi auttaa vaikka ihan hiljaa oleminen ja ylistyslaulun kuunteleminen samalla. 

Mika