Job 25, 2. Kor. 2

Job 25 2. Kor. 2

Tämän päivän luvussa puhutaan voittosaatosta. Paavali sanoo, että Jeesuksen kanssa kuljemme aina voittosaatossa. Kuva on aika sotaisa, vieraskin. Edellä olemme lukeneet siitä, että Jeesuksen on määrä hallita, ja että vihollisista viimeisenä kukistetaan myös kuolema, 1 Kor 15:25,26.  
 
Pysähdyin joskus Jesajan 6. luvun äärellä näihin voittosaatto ja saaliinjako mielikuviin. Siellä kerrotaan, että paljon kärsineelle ja taisteluun joutuneelle kansalle koittaa vielä ilo ja riemu. Sillä lapsi on syntynyt ja Hänestä kasvaa vielä kansansa Vapahtaja, Jes 6: 1-9. Luin tuota Jesajan kohtaa ja silmiini piirtyi mielikuva sodasta palaavasta joukosta. Edessä ratsastaa joukkojen johtaja perässään tulevat sotilaat. Ympärillä ihmiset hurraavat ja iloitsevat voitosta. Sotajoukko on vielä taistelutamineissaan, rikkoutuneet ja likaiset vaatteet päällään,  haavoittuneita tuetaan, osaa kannetaan paareille. Mutta kaikki saavat olla mukana voittajina. 
 
Jeesuksen seuraajina olemme vielä matkalla ja keskellä elämän taisteluja, myös hengellistä taistelua. Ja välillä se voi olla kovaakin. Kaiken tuiskeen keskellä voin nostaa katseeni Jeesukseen. Hän on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas. Tästä saamme jo nyt iloita ja joku päivä iloitaan ja riemuitaan kunnolla!

Tiina