Snl. 5, Ef. 5

Snl. 5 Ef. 5

Yksi tämän päivän teemoista avioliitto (Snl. 5:18-19, Ef. 5:21-33). Voiko avioliitosta tämän selvemmin opettaa?

Huomasinpa juuri tätä kirjoittaessani, että ukkini syntymästä on tänään kulunut 114 vuotta. Ukkini ja mummini menivät naimisiin 6.12.1931. Heidän avioliittonsa päättyi 8.3.1999 ukkini kuolemaan. Yhteisiä vuosia kertyi yli 67. Mummini eli vielä tuon jälkeen reilut seitsemän vuotta.

Isovanhempani elivät varsin vaatimattomasti ja säästeliäästi. Tuntui, että heillä oli loputtomasti aikaa lapsenlapsilleen. He elivät hyvin vahvasti mukana meidän elämässämme ja olivat kiinnostuneita siitä, mitä meille kuuluu ja mitä elämässämme tapahtuu. Olen todella kiitollinen siitä mallista, jonka he antoivat minullekin omalla elämällään. Olen kiitollinen heidän pitkästä avioliitostaan, joka omalta osaltaan mahdollisti sen kaiken hyvän, mitä heiltä olen saanut. Vieläkin muistan ja huomaan isovanhempieni vaikutuksen omassa elämässäni.

Pekka