Snl. 6, Ef. 6

Snl. 6 Ef. 6

Mielenkiintoista on verrata kahta luetteloa, jotka löytyvät tämän päivän teksteistä. Herra vihaa eikä siedä ylpeitä silmiä, petollista kieltä, viattoman veren tahraamia käsiä, ilkeitä juonia punovaa sydäntä, rikoksen tielle rientäviä jalkoja, väärää todistajaa ja vilpin puhujaa sekä veljen veljeä vastaan yllyttävää ihmistä (Snl. 6:16-19). Jumalan taisteluvarustukseen kuuluu totuuden vyö, vanhurskauden haarniska, jalkineina alttius julistaa rauhan evankeliumia, uskon kilpi, pelastuksen kypärä ja Hengen miekka, Jumalan sana (Ef. 6:13-17).

Huomaatko eron/eroja näiden luettelojen välillä? Itselleni ainakin tulee ensimmäiseksi mieleen, että edellisessä luettelossa kuvataan ihmisen ominaisuuksia ja ihmisestä itsestään kumpuavia tekoja. Jälkimmäisessä luetellaan varusteita, jotka meille annetaan. Jaejakso alkaa sanoilla: ”Ottakaa siis yllenne Jumalan taisteluvarustus…” (Ef. 6:13). Haluammeko ottaa vastaan ja käyttöömme ne varusteet, jotka Jumala meille antaa, että selviytyisimme elämän ”taistelusta pystyssä pysyen”?

Pekka