Snl. 8, Luuk. 2

Snl. 8 Luuk. 2

Snl 8

Tämä Sananlaskujen luku on otsikoitu: Iankaikkinen viisaus kutsuu. Viisaus sanan kohdalle voisi sijoittaa nimen Jeesus, näin Pekkakin opetti viime viikolla. Minä, viisaus puhuu: ”Minun luonani on neuvo ja neuvokkuus. Minä olen ymmärrys, minun on voima.” (jae 14). Otetaanpa tämä lause tälle päivälle.

Lk 2

Tässä luvussa on tuttuakin tutumpi kertomus Jeesuksen syntymästä. Talliin syntyneen Jeesuksen luo tulleet paimenet kertoivat enkelin ilmestyksestä. Maria kätki sanat sydämeensä. Temppelissä nuori perhe kohtasi hurskaan miehen Simeonin ja naisprofeetta Hannan. Näissä kohtaamisissa oli yllätyksellistä profeetallisuutta. Näitä tapaamisia tuskin koskaan tuossa perheessä unohdettiin, vaikka elämä olikin suurelta osin arkea.

Jeesus, muistuta meitä niistä tilanteista, joissa olet ollut elämän aikana todellinen ja ilmestynyt, ehkäpä Sanassa tai profetian kautta. Tarvitsimme kokemukset silloin ja tarvitsemme niiden muiston tänään.

Pirkko